? ??????????????Kissed? ????? ?? ???Rating: 4.0 (1 Rating)??6 Grabs Today. 2006 Total Grabs. ??????Preview
?? | ??Get the Code?? ?? ?????Make Love? ????? ?? ???Rating: 3.6 (82 Ratings)??0 Grabs Today. 4490 Total Grabs. ??????Preview?? | ??Get the Code?? ?? ???????????????????????????????? BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS ?

Tuesday, February 17, 2009

Berdengkur di bilik air.

Kisah berlaku sewaktu aku tingkatan 1. Tahun 1987. Waktu di Sek Men Agama Atas dan Senawi ( sekarang Maahad Ahmadi ). Fuh maso tu brader lower six dan upper six bosar badang. Muko garang. Masih aku ingat, Bro Zul, Tajul, Nasir, Culan, Syamsul, Arwah Mahmud dan ghamai lagi. Aku tinggal di asrama pulak tu.

Biasolah form 1 kan, level paling kecik sekali maso tu kan? Satu hari minggu oriantasi. Lopeh prep balik asrama. Sembang-sembang kojap lopeh tu tidor awal. Punyo nyonyak tidor.

Cilanat, besok pagi bangun den ingat ateh katil. Ghupo ee dalam bilik air siot. Dopan jamban lai. Bukan den sorang, ado sorang lai, lupo den sapo. Hampeh, menyirap den. Yang polik, buleh nyonyak lak den tido.
Kepado yang buek tu, x polah, selamat berbahgio. Mintak Tuhan panjangkan umor ee, Insya Allah.

2 komen dari kengkawan:

ABEM said...

mak aii...cantik heh lak bilik air tu..kok kek asrama dulu cam ni la bilik air heh..baco buku lam bilik air pun den sanggup..
Sekolah agamo moncheh!!..maso tu tongah hangat Rock kapak ni..pengaruh rock kapak ni memang tebal maso tu..seluar sekolah pun fit giler,londeh lak tu..ado yang bootcut lagi..bayang kan la pakai suar fit londeh atau boot cut peh tu pakai songkok..hahaha.
Yang paling den tak dapek lupo kan Hatta sape jatuh pokok kelapo..maso dah jatuh tu ayat petamo yang yang dio cakap 'aposal korang tak sambut den'' gilo..palohotak heh nak sambut dio..hatta sape jugak tokoyak kelangkang heh gara gara jatuh lam toilet pasal berak sambil duduk ateh kerusi..sengal.
Teringat tompek lepak yang paling popular ..bawah pokok manggo kek topi pagar tu..bersidai memasing kek situ taim rehat.
Maso tingkatan tigo heboh kojap pasal propaganda yang dibuek oleh ustaz Hanafi ( arqam) dio koba han hari kiamat akan berlaku beberapo minggu lagi ( ntah mano dio tau pun den tak tau la)tu yang gamai bebudak insaf jap tu..komain lagi bertasbih heh memasing..sampai lupo pekso dah dokek..las sekali ustazah sariah tepakso campur tangan dan ustaz hanafi kono tindakan disiplin..apo nyo tur..la ustaz tu..
Bnyk jugak konagan kek moncheh dulu tapi tak molokek bonar kek hati ni kalu nak banding kan kek gadong..alhamdulillah kengkawan yang samo kek moncheh dulu pun dah banyak yang berjayo..Adi Pain dah jadi guru bosar kek sekolah agamo serting kalu tak silap,kono la nagn badan heh yang semakin mombosar tu..hihii..rafdi pun dah berjayo sobagai tukang urut toot profesional ( leh jumpo dio kok ado 'masalah'),zainal said pun dah jadi timbalan pengarah kek salah satu jabatan kerajaan kek soghomban dan gamai lagi la

edie said...

kengkawan..lamo..kito..ajak yg x do gigi tu mano deh? Rahim adik fauzi? Tumpang banggo kengkawan dah berjayo..