? ??????????????Kissed? ????? ?? ???Rating: 4.0 (1 Rating)??6 Grabs Today. 2006 Total Grabs. ??????Preview
?? | ??Get the Code?? ?? ?????Make Love? ????? ?? ???Rating: 3.6 (82 Ratings)??0 Grabs Today. 4490 Total Grabs. ??????Preview?? | ??Get the Code?? ?? ???????????????????????????????? BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS ?

Thursday, August 27, 2009

Ustaz Zaharudin - Ex SMA Repah


Pada aku buat mereka yang ingin mengetahui dengan lebih mendalam tentang selok belok pengurusan kewangan Islam, eloklah layari http://www.zaharuddin.net/
Ustaz Zaharudin ni, bekas pelajar SMA Repah. Bawah aku setahun. Masih aku ingat, pada tahun 1989, kami digandingkan di dalam pasukan ping pong SMA Repah. Alhamdulillah, pada tahun itu, SMA Repah berjaya mara ke peringkat kebangsaan di dalam MASKAN. Setelah menjuarai peringkat Negeri di Ampangan. Tapi..habih takat tu jelah. Bukan kalah, tapi selepas itu tidak terdengar pula pertandingan peringkat kebangsaan tu.
Hensem boy ni kebiasaannya datang ke sekolah dengan basikal racing dio. Songkok tetap berbunga. Seingat aku di sekolah, dia memang dikenali sebagai pelajar yang low profile. Pembersih dan kemas. Jarang nampak ustaz ni keletah tak tentu hala. Selepas tamat di Repah, aku pun berpindah dan langsung tidak teringat.
Hari ini, Alhamdulillah beliau telah menempa nama sebagai seorang perunding kewangan Islam yang tersohor. Artikelnya selalu tersiar di Metro Ahad. Selain itu di dalam webnya, beliau sering mengupas persoalan Feqah, dan pelbagai maslahat hukum. Walaupun sebelum itu nama sahabat kita ini mula meniti tatkala mengemudi GAMIS dipenghujung 90an.
Alhamdulillah, aku tumpang bangga dan rasa syukur dengan kejayaan anta Din. Mudah2an Allah memberikan anta kekuatan untuk terus membimbing ummah, Insya Allah.

2 komen dari kengkawan:

Anonymous said...

Yo ko...Ala diy, Jakim ponah panggil dio bagi talk wacana minda berkaitan dengan riba..memang bornas jawapan dio tp banyak org islam tak sodar menggunakn instrum3en kewangan islam baik boli keta, umah dll guna riba dan menggalakkan bondo ni terus berleluasa, akhirnya duit riba baik dalam bank tp tak ambik digunakan oleh Yahu..untuk bunuh, tembak org islam mcm kita boli barangan yg kita boikot tula...Satu lai, kita seolah2 sediakan peluru dan senjata untuk tembak kita balik kalau kita terus mengamalkan riba..
den ponah duk semeja dgn dia...sobolum den jumpa blog kau, den jumpa blog dia dulu...dia popular pada tahun 1999...tak payah la den nak cerita sobab semua org tahu...bekas Presiden Gamis...la ni buat PHD di London bukan Londang, Masjid Tanah

Baca la maklumat kek blog dia, tak rugi...anda akan dapati kita semu terlibat dgn bondo yg syubhah..pelajar sekolah agama belajr bab riba..riba Yad, fadl dan ada lai satu tak ingat,,,,

kalu nak belajar nahu bahasa arab pun ada dlm blog tp bukan blog dio....

Adiey said...

boto...tu..dio ni seorang yg cukup berterus terang dan tegas. Kita tiada pilihan, selain terpaksa berdepan dgn banyak perkara yg melibatkan syubahat dan riba. Insya Allah..ada jalan keluar utk itu...lawatilah blog UZAR